Een traineeship van 14 maanden waarin je wordt klaargestoomd voor een IT-functie. Klinkt mooi, maar werkt het ook echt? En wat gebeurt er daarna? Een tijdje geleden spraken we Marijke van Marrewijkwerkzaam als IT ArchitectIn 2016 startte zij met haar Createment traject en inmiddels is ze bijna een jaar in dienst bij Alliander. 

 

IT-architect

Marijke: “Hiervoor heb ik iets totaal anders gedaan, namelijk ecologie. Het was lastig om de perfecte baan te vinden in dat vakgebied en ik was echt op zoek naar uitdaging. Zo ben ik bij het traineeship uitgekomen en heb ik me aangemeld.” Inmiddels maakt Marijke deel uit van een informatiemanagementteam bij Alliander. “Ik werk als IT Architect en dat houdt in dat ik de link ben tussen de business en de IT. Heeft de business een probleem? Dan kloppen zij bij ons aan en kunnen wij bij IT gaan kijken hoe dit kan worden opgelost. Daarnaast bedenkt een IT Architect hoe een systeem moet gaan werken. Je maakt het eerste plan, net als een architect doet voor een gebouw. Het bouwen, oftewel programmeren, doen wij zelf niet.”

Ontwikkel je eigen talent

In oktober is Marijke alweer een jaar in dienst bij Alliander. Tijdens het traineeship deed ze natuurlijk veel kennis en vaardigheden op, maar ook daarna bleef ze zich ontwikkelen. “Voor mijn gevoel ben ik alweer een stuk gegroeid ten opzichte van toen ik net in dienst kwam. Ik voel me dan ook een stuk zekerder. Alles gaat nu wat meer vanzelf.” Als voorbeeld voegt Marijke toe: “Toen ik net begon was ik voor een afspraak altijd heel zenuwachtig, dan zorgde ik ervoor dat wat ik wilde zeggen of vragen had ingestudeerd. Dat is nu gelukkig heel anders. Ik ga op mijn gemak zitten en voer gewoon een gesprek. Dat is een veel fijner gevoel.”

Foto blog Marijke.png
Trainee Marijke bij Alliander

Talent bij Alliander

Marijke wist vanaf de start van haar traineeship dat Alliander een goede keuze was. “Ik heb hier nooit het idee gehad dat ik ‘maar’ een trainee was. De managers en collega’s kijken naar jou als persoon en hoe jij waarde kunt toevoegen aan het bedrijf. Het gaat om jouw krachten en talenten en daar ga je je verder in ontwikkelen.” Marijke heeft ook doelstellingen opgesteld. “Dit zijn zowel werk gerelateerde als persoonlijke doelstellingen. Zelf heb ik twee maanden geleden bijvoorbeeld nog een cursus presenteren gevolgd. Hoe lang je hier ook werkt, je kan je altijd blijven ontwikkelen.”

Het vervolg

“Ik zie mezelf zeker nog een aantal jaar bij Alliander werken”, vertelt Marijke. Tijdens periodieke gesprekken worden haar groei, verbeterpunten en ambities besproken. “Mocht ik een andere richting op willen groeien, dan is deze mogelijkheid er ook. Maar de komende paar jaar zie ik mezelf nog wel op deze functie. Ik wil graag nog meer kennis en ervaring opdoen en denk dat ik nog kan groeien in deze functie.”

Wil jij net als Marijke jouw IT-talent verder ontwikkelen? Bekijk dan snel de huidige vacatures

Plaats reactie