Drie maanden geleden besloot Rens dat het tijd was voor een carrièreswitch. Na zijn opleiding Supply Chain Management en zijn baan in de logistiek maakte hij de keuze om de IT in te gaan, iets waar hij echt passie voor heeft. Hij meldde zich aan voor het traineeship tot Software Developer bij de Volksbank en gaat zich bezig houden met het beheren en ontwikkelen van betaalapplicaties. Wij vroegen Rens hoe zijn eerste maanden als IT-trainee zijn bevallen.

De trainingsperiode

Het Createment-traject startte voor Rens met een intensieve trainingsperiode van drie maanden. In deze periode leren de trainees de basis van het IT-vak om zich vervolgens in de praktijk verder te ontwikkelen bij de opdrachtgever. Rens: “Het niveau van de lessen ligt heel hoog. De trainingsdagen zijn zo ingevuld dat je tussendoor voldoende rust kan pakken. Hierdoor is het mogelijk om het hoge tempo bij te houden.”

Tijdens de trainingsperiode worden verschillende onderwerpen van het IT-vak behandeld. “We hebben tijdens de trainingsperiode veel aandacht besteed aan het leren van de basis van verschillende talen zoals Java, HTML en CSS. Naast de vakken op IT gebied zijn we aan de slag gegaan met Scrum.” Deze trainingen volgde hij samen met tien mede-trainees. “Het is erg fijn dat je niet alleen bent. Je zit allemaal in hetzelfde schuitje, als het een dag wat minder gaat kun je het er samen over hebben. Je hebt steun aan elkaar, maar daarnaast is het ook enorm gezellig!”

Foto onbewerkt Rens.png
Trainee Rens

De carrièreswitch

Voor Rens voelde de overstap van zijn baan in de logistiek naar de IT-wereld als een sprong in het diepe. “Je gaat aan de slag in een vakgebied waar je weer helemaal van vooraf aan moet beginnen. Dat is zeker spannend, maar door de mensen om me heen en degenen die me voorgingen heb ik het vertrouwen gekregen dat het me zeker gaat lukken. Het is een proces en ik merk dat ik continu stappen aan het maken ben. Je blijft nieuwe dingen leren waardoor je jezelf kan blijven uitdagen en ontwikkelen. Dat is ook wat ik zo tof vind aan het IT-vak.”

De Volksbank

In zijn functie bij de Volksbank als Software Developer komen de Scrum en Java trainingen Rens goed van pas. “Bij de Volksbank kom ik terecht in een Scrum team. Dit is een werkwijze waarbij er wordt uitgegaan van teams die alles kunnen. Daarom is het erg fijn om hier de basisprincipes al van te kennen. Daarnaast ligt bij mijn functie bij de Volksbank de focus eerst op het programmeren in Java. Maar wanneer ik aan de slag wil met een andere taal en het past binnen het team, dan heb je die vrijheid en dat is super!”

De Volksbank is opnieuw op zoek naar ambitieuze IT-talenten. Wil jij net als Rens aan de slag als trainee Software Developer? Bekijk dan hier de vacature en meld je aan.

Plaats reactie