Acht maanden geleden interviewden we Vera over haar eerste zelfstandige opdracht als trainee Business Consultant bij Vionq. Nu een jaar later zit haar traineeship erop en is ze officieel in dienst.

Business Consultant

Vera is werkzaam als Business Consultant van AFAS Software in het HRM team. “Wanneer bedrijven overstappen naar AFAS Software, ga ik in mijn rol als Business Consultant kijken hoe processen voor de klant verbeterd kunnen worden. Het is een adviserende rol gecombineerd met het IT-vak, gericht op HR processen.”

Het werk als Business Consultant is erg divers. “Het leuke aan mijn baan vind ik de afwisseling. Je hebt verschillende projecten en klanten. De ene dag ben je bijvoorbeeld bezig met het oplossen van problemen, de andere dag richt je een systeem compleet opnieuw in.”

Het traineeship

Tijdens het traineeship kan je leren terwijl je in dienst bent bij een bedrijf. “Wanneer je start aan een traineeship krijg je de tijd om het vak te leren. In het begin keek ik met mijn collega’s mee, dan dacht ik hoe ga ik dit straks zelf doen? Maar gaandeweg leer je steeds meer zelf.”

Tijdens een traineeship zie je verschillende facetten van het bedrijf en krijg je de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past. “Dat vond ik echt heel fijn aan het traineeship. Zo krijg je de kans om te ontdekken wat je leuk vindt,” aldus Vera.

Foto Vera socials 4.png

Projecten

Het afgelopen jaar heeft Vera aan verschillende projecten gewerkt. “Mijn eerste zelfstandige opdracht was een enorm leuk projecten. Ik was de hele maand bij de klant aanwezig om vragen over het nieuwe AFAS Systeem te beantwoorden. Erg spannend, maar de klant was tevreden en ik heb er erg veel van geleerd.”

Daarnaast werkt Vera sinds februari aan een grote opdracht bij een Nederlands bouwbedrijf. “Samen met vier collega’s van Vionq heb ik voor hen een nieuw HR systeem ingericht en geïmplementeerd. Nu ben ik daar nog aanwezig als Applicatiebeheerder om de medewerkers te ondersteunen en het systeem te optimaliseren.”

Ontwikkeling

Tijdens het traineeship ontwikkel je jezelf niet alleen op technisch vlak, maar ook op persoonlijk vlak. “Aan de start van mijn traineeship wist ik dat AFAS bestond, maar verder wist ik niks over het systeem. Het systeem is enorm groot. Je wordt in het diepe gegooid en gaat er zelfstandig mee aan de slag. In het begin vond ik dit erg lastig, maar ik heb geleerd dat hulp vragen prima is. En uiteindelijk leer je het meeste door het zelf te doen.”

Het traineeship zit erop, maar Vera zet haar ontwikkeling voort. “Om de twee weken hebben we met het HR team een trainingsdag om nieuwe onderwerpen te bespreken. Daarnaast volg ik sinds kort een AFAS consultancy cursus. Er valt nog zoveel te leren in het IT-vak."

Wil jij net als Vera de stap maken naar de IT en deel uitmaken van gave projecten? Bekijk dan eens onze vacatures of neem contact met ons op.

Plaats reactie