Het coronavirus heeft in een korte tijd onze manier van leven en werken drastisch veranderd. De invloed op het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt is dan ook groot. Maar wat betekent de situatie rondom corona nu precies voor recruitment, in het bijzonder voor een digitale sector als IT? En wat merken wij bij Createment van deze crisis? We interviewden onze directeur Jeroen van der Made hierover.

Om te beginnen, wat is het effect van corona op de vraag naar IT’ers?

“Het is duidelijk dat de schrik er even inzit bij veel bedrijven. Het zijn immers onzekere tijden en de gevolgen zullen voor het ene bedrijf groter zijn dan voor het andere. Tegelijkertijd weten we inmiddels allemaal dat IT recruitment al jaren gigantisch wordt beïnvloed door de krapte op de arbeidsmarkt. Uit cijfers van Jobfeed blijkt dan ook dat de vraag naar IT’ers onveranderd hoog is. Als we kijken naar de situatie zoals deze bij Createment is, dan denk ik dat de crisis het aantal IT vacatures en nieuwe aannames daarom niet hoeft af te remmen. Momenteel zijn we met onze opdrachtgevers dan ook online sollicitatiegesprekken aan het plannen en de verwachting is dat er op korte termijn ook weer nieuwe traineeships zullen starten.”

Wat betekent de coronacrisis dan precies voor de Createment traineeships?

“Het is inmiddels zo’n 5 weken geleden dat de eerste maatregelen voor het tegengaan van corona door de premier werden afgekondigd. Destijds werd al direct gevraagd om thuis te werken indien mogelijk. Op dat moment zaten er 13 trainees midden in hun opleidingsperiode, wat concreet inhoudt dat zij in een trainingsruimte les krijgen over bijvoorbeeld software development van een IT docent. Het was voor ons meteen duidelijk dat we deze trainingen anders moesten gaan inrichten en dat kreeg de hoogste prioriteit. Door de creativiteit en wendbaarheid van zowel de trainees als de docenten lukte het om direct over te stappen op een volledig digitale opleiding.”

IT opleidingen corona.png
IT Docent Jacob geeft online les tijdens tijdens de coronacrisis

Hoe ziet zo’n digitaal opleidingsprogramma er dan uit?

“In principe verandert er niet zo veel. De klaslokalen zijn dan wel leeg, maar de trajecten lopen door. De inhoud van het opleidingsprogramma is hetzelfde gebleven, alleen krijgen de trainees nu geen les in een lokaal, maar via een online samenwerkingstool. Onze docent geeft nog steeds les en de trainees stellen nog steeds vragen en maken opdrachten.

Om je een ander voorbeeld te geven; voor een van onze opdrachtgevers - Alliander - waren net twee nieuwe trainees aangenomen, vlak voor de bekendmaking van de eerste corona besmetting in Nederland. In overleg met Alliander hebben we ervoor gekozen om deze trainees toch nu al te laten starten met hun traject. Het was even schakelen, maar het online lesgeven gaat hartstikke goed. Waarom zouden we de trainees en opdrachtgever dan laten wachten? Inmiddels zit hun eerste week erop en hebben zij de onboarding en trainingen gewoon online kunnen volgen. De verwachting is dat zij hun opleidingsperiode nog volledig online zullen afronden.”

Wat betekent de situatie voor het selectieproces en de kandidaten?

“Ook voor het selectieproces hebben we even moeten schakelen. Het proces bestaat uit een aantal ronden, waaronder een intensief technisch assessment op locatie bij ons kantoor in Eindhoven en sollicitatiegesprekken op locatie bij de opdrachtgever. Inmiddels hebben we ervoor gezorgd dat ook het hele selectieproces volledig online kan plaatsvinden. Van de eerste gesprekken tot de assessments en aanname van een trainee.

Hoewel het natuurlijk voor iedereen onzekere tijden zijn, zien we nog weinig verandering in het aantal kandidaten dat zich bij ons aanmeldt voor een IT traineeship. Er zijn ontzettend veel mensen in Nederland die graag de switch willen maken naar een baan in de IT vanuit een grote intrinsieke motivatie. We verwachten dan ook niet dat het aantal kandidaten door de crisis zal verminderen. We zien dit eerder als een kans omdat we verwachten dat er door de huidige situatie weer meer digitaal talent op de arbeidsmarkt beschikbaar komt. En dat is goed nieuws, want deze mensen zijn nog steeds hard nodig. Éen ding is immers zeker, corona zal de wereld niet minder digitaal maken!”

Ben jij op zoek naar digitaal toptalent voor functies in de IT of online marketing en ben je benieuwd hoe Createment daarin kan bijdragen? Neem dan contact met ons op of plan direct een online kennismaking met Jeroen.

Plaats reactie