Een traineeship bij Createment, hoe werkt dat precies?

Via de vacatures schrijf je je in voor een traineeship bij één van onze opdrachtgevers. Weet je ons en je toekomstig werkgever te overtuigen? Dan ga je aan de slag!

Tijdens de eerste twee maanden ‘in de schoolbanken’ word jij klaargestoomd voor je eerste IT-werkzaamheden. Je volgt klassikale trainingen, kraakt cases en krijgt de ruimte voor zelfstudie. Hiermee leg je de basis waarmee je aan de slag kunt bij de opdrachtgever.

Dan is het tijd om jouw talent naar de praktijk te brengen. Je voert projecten uit, pakt steeds meer werkzaamheden zelfstandig op en behaalt certificaten die precies aansluiten bij jouw leertraject en functie. Hierbij word je begeleid door je senior IT-collega en je performance coach. Naast je technische skills, ga je ook aan de slag om je soft skills verder te ontwikkelen.

Na 14 maanden heb je je traineeship succesvol afgerond. Dat betekent: een vaste baan bij het bedrijf dat je inmiddels door en door kent en je volop groeikansen biedt.

Wat kan ik na het Createment traject?

Welke technische skills je precies opdoet tijdens het traineeship is afhankelijk van de functie waarop je solliciteert. Bij het ene traject leer je bijvoorbeeld alles over Java en front-end development, terwijl je bij het andere traject aan de slag gaat als business intelligence specialist. Het opleidingsprogramma wordt opgesteld aan de hand van de vacature bij de opdrachtgever. Zo leer je precies wat je moet kunnen om je nieuwe baan goed en zelfstandig te kunnen uitvoeren als je traineeship er straks op zit. De onderwerpen die aan bod komen tijdens het traineeship vind je daarom terug in de vacatureomschrijving. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Bij welk bedrijf ga ik aan de slag?

De vacatures op onze website zijn altijd gekoppeld aan één van onze opdrachtgevers. Je kiest dus bewust voor het bedrijf waar jij je talent gaat ontwikkelen en het bedrijf kiest bewust voor jou. Op dit moment doen we trajecten voor onder andere de Belastingdienst, Alliander, VolkerWessels en de Volksbank. Bij de huidige vacatures vind je terug voor welke bedrijven we momenteel met een traineeship gaan starten.

Moet ik in het bezit zijn van een diploma om in aanmerking te komen voor het traineeship?

Bij Createment is de persoon het uitgangspunt en niet het cv. Je hebt daarom geen afgeronde IT-opleiding of ervaring nodig. Wel komt het voor dat onze opdrachtgevers een eis stellen aan je hoogst behaalde diploma, ongeacht in welke richting je gestudeerd hebt. De specifieke opleidingseisen per traject kun je terugvinden in de vacature. Twijfel je of je in aanmerking komt voor een van de traineeships? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat is IT?

IT, of ICT, is het vakgebied van telecommunicatie, computers en informatiesystemen. Dat wist je waarschijnlijk al. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? IT staat voor informatietechnologie en met ICT bedoelen we informatie- en communicatietechnologie. Hieronder valt bijvoorbeeld het ontwikkelen en beheren van software, netwerken, databases en websites. Maar IT is eigenlijk veel meer dan dat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een baan als technisch projectleider, AFAS business consultant of business intelligence specialist? Allemaal banen die behoren tot het IT-vakgebied. Wil jij ook aan de slag als IT’er? Bekijk dan eens onze vacatures.

Welke programmeertalen zijn er?

Programmeertalen zijn onmisbaar voor het ontwikkelen van systemen en applicaties. Er zijn er ontzettend veel, wel duizenden. Hier noemen we de belangrijkste programmeertalen: Java, JavaScript, PHP, C, C++, C#, Objective-C en Python. Grote kans dat je je tijdens onze traineeships in een van deze programmeertalen gaat ontwikkelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk eens onze vacatures.

Wat is Java?

Java is een van de meest gebruikte programmeertalen en wordt gebruikt om bijvoorbeeld programma’s of applicaties te schrijven. Daarnaast is Java populair als programmeertaal voor games. Java is platformonafhankelijk, waardoor de code op elke willekeurige computer kan draaien.

Wat doet een software developer?

Als software developer, ook wel programmeur genoemd, ontwikkel, implementeer, test en verbeter je software. Dit doe je door code te schrijven of aan te passen die door computers gelezen kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een betaal-app, of het maken van een systeem dat storingen in een energienetwerk herkent.

Wat is front-end development?

Front-end is de voorkant van een applicatie, website of programma. Met andere woorden: front-end is het gedeelte dat voor de gebruiker zichtbaar is. Een front-end developer houdt zich dus bezig met het ontwerpen, programmeren, testen en implementeren van de voorkant van een toepassing. Voor front-end development maak je gebruik van bijvoorbeeld JavaScript, HTML en CSS.

Wat is back-end development?

Back-end is de achterkant van een applicatie, website of programma. Deze achterkant ondersteunt het front-end gedeelte van een toepassing en is niet zichtbaar voor de gebruiker. Met back-end development bedoelen we het ontwerpen, programmeren, testen en implementeren van back-end toepassingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van programmeertalen als PHP en Python.