De vele ontwikkelingen binnen IT hebben natuurlijk ook directe consequenties voor IT recruitment. Niet alleen is er een hele waslijst aan (nieuwe) skills die goede IT mensen moeten bezitten, ook de vraag naar IT talent is tegenwoordig veel groter dan het aanbod.

Alleen… De manier waarop de meeste organisaties hun IT recruitment doen is vaak nog hetzelfde: ze blijven vissen in een vijver die op het punt van opdrogen staat.

De IT vaardigheden die vandaag de dag relevant zijn, zijn dat morgen eigenlijk al niet meer. Het is dus belangrijk dat toekomstige medewerkers meekunnen in deze veranderingen en ontwikkelingen.

Hoe groot is het tekort aan IT personeel in Nederland?

De vraag naar IT personeel in Nederland is groter dan het aanbod. En dit probleem wordt de komende jaren alleen maar groter. Volgens recente voorspellingen zal dit tekort binnenkort zelfs opgelopen tot ruim 50.000.

Vooral vacatures voor Junior IT professionals blijken moeilijk in te vullen. Zo is er voor elke vijftien junior vacatures slechts één IT'er beschikbaar. En van de 377.000 IT Professionals op de Nederlandse arbeidsmarkt zijn er slechts 22.000 Junior IT professionals in loondienst met een vast contract.

Lees verder...

image description

Waarin schieten traditionele manieren van IT recruitment tekort?

Het is onderdeel van een breder maatschappelijk probleem: het huidige onderwijsstelsel leidt mensen niet op de juiste manier op. De vereiste IT vaardigheden om te slagen op de arbeidsmarkt veranderen zeer snel door de vele en snelle technologische ontwikkelingen. De hogescholen en universiteiten kunnen deze razendsnelle ontwikkelingen niet aan. Het resultaat? Iemand die afstudeert loopt al meteen achter op de markt... Dit geldt niet alleen in de IT, maar zien we ook terug bij andere disciplines als online marketing, webdesign, UX design etc.

Daarnaast worden er niet genoeg IT professionals opgeleid om te kunnen voldoen aan de vraag vanuit de markt.

Lees verder...

image description

De oplossing? Zoek niet, maar creëer.

De oplossing voor dit probleem vraagt om een creatievere aanpak in de zoektocht naar IT talent. In plaats van te vissen in de kleine IT talentenvijver - waarbij je vaker dan je lief is beet hebt om er later achter te komen dat het niet de vis was waar je naar op zoek was - is het de kunst om anders naar het geheel te kijken.

Hoe mooi zou het zijn als je IT personeel kunt selecteren op basis van talent, potentie, ambitie én culturele fit met je organisatie? Dat je niet meer gebonden bent aan de beperkte beschikbaarheid van IT krachten, maar dat je zélf in control bent wat voor mensen je aanneemt, om ze vervolgens in-house op te leiden. Uiteraard in nauwe samenwerking met en ondersteund door een organisatie die gespecialiseerd is in dit soort trajecten.

Lees meer...

image description

De Createment methode

Bij Createment gaan we allereerst op zoek naar slimme mensen met passie en talent voor het vak. En als we deze mensen gevonden hebben, dan maken we er bijvoorbeeld software developers, data-analisten of online marketeers van.

Deze talenten gaan gedurende 14 maanden aan de slag met het ontwikkelen van de gevraagde hard en soft skills om de werkzaamheden uiteindelijk succesvol en zelfstandig uit te kunnen voeren. Een pittig traject waarin de trainees intensief begeleid en gecoacht worden. Het resultaat? Na 14 maanden een vaste baan voor het IT talent en een vaste collega voor het IT team.

Lees meer...

image description

Dé 5 redenen om voor Createment te kiezen

Ons motto is “If you can’t find them, create them”. En ons succes is het ultieme bewijs dat deze methode werkt!

Maar wat maakt ons zo uniek?

  • Onze talenten draaien na 2 maanden al mee in je organisatie.
  • Je krijgt na 12 maanden een IT’er in (vaste) dienst!
  • Wij geven millennials waar ze naar op zoek zijn: vrijheid én verantwoordelijkheid.
  • Ambitie & talent gaan bij ons boven diploma’s & certificaten.
  • Ons slagingspercentage is ruim 97%!


Lees verder...

image description

Wat onze klanten zeggen

" Laat je de IT-achtergrond los? Dan zal je zien dat er nog heel veel briljante en talentvolle mensen beschikbaar zijn. "
Bobby Rijken Manager bij Achmea IT
" Createment is nu dé manier om het type IT’er dat wij graag aan boord hebben, te vinden en binden. "
Jerry Wegerif Manager webdevelopment bij Alliander
" Createment helpt ons het schaarste probleem op te lossen door mensen met een andere opleiding om te scholen tot software engineers. "
Cliff Bussman Team manager IT bij de Volksbank
" Hiermee geven we een kwaliteitsinjectie aan de organisatie: mensen met enorme drive en motivatie. "
Wietse Roozendaal IT Manager bij Alliander