Samen klaar voor de toekomst

Samen klaar voor de toekomst’ is een initiatief van Brainport Eindhoven om bewustwording te creëren rondom het thema leven lang ontwikkelen. In regio Brainport werkt Createment samen met ruim tweehonderd andere organisaties aan het gezamenlijke doel om innovatie binnen onderwijs en arbeidsmarkt te bevorderen, met name als het gaat om technologische beroepen.

Het vinden van IT professionals in de regio wordt steeds lastiger. Laat staan dat deze mensen passen binnen jouw veranderende bedrijfscultuur. Herken je dit? Dan is de Createment-methode wellicht de oplossing voor je probleem. Bij Createment zijn we op een missie om IT talentontwikkeling voorgoed te veranderen. Wij zoeken talent en maken er hoogstpersoonlijk IT toppers van.

EQ9T7428.jpg
Tijdens een intensieve trainingsperiode worden trainees klaargestoomd voor hun nieuwe IT baan.

IT talentontwikkeling van de toekomst

Door de continue veranderingen in het vak gaat het er niet langer om wat medewerkers nú kunnen, maar juist om hoe snel zij nieuwe digital skills kunnen ontwikkelen. Deze gedachtegang is het fundament voor de Createment-methode. Door op een andere manier te kijken naar vacatures, sollicitanten en medewerkers kun je ambitieuze talenten aan je organisatie binden die meekunnen in deze snel veranderende wereld.

Met dit uitgangspunt ziet je selectieprocedure er dan ook volledig anders uit. Diploma’s en certificaten van sollicitanten en medewerkers zijn van ondergeschikt belang. Het gaat juist om het vermogen zich aan te passen, nieuwe dingen te leren, ideeën te bedenken en collega’s daarin mee te nemen. Het gaat om talent en ambitie voor het IT-vak en digitale vaardigheden.

Om deze visie toe te passen in de praktijk is het belangrijk om inzicht te krijgen in bijvoorbeeld het technisch talent, het leervermogen en het karakter van de kandidaat. Bij Createment ontwikkelden we hiervoor het Technisch Assessment, waarmee we testen in hoeverre een kandidaat binnen een korte tijd digitale vaardigheden kan ontwikkelen.

Nieuw (onontdekt) IT talent

Door op deze manier naar nieuwe medewerkers te kijken, boor je een geheel nieuwe groep van (onontdekt) talent aan. Waar je voorheen moeite had om überhaupt sollicitaties binnen te krijgen, kun je nu kiezen uit verschillende toppers. Door deze nieuwe manier van denken krijg je de ruimte om de personen aan te nemen die gaan bijdragen aan innovaties en het behalen van de organisatiedoelstellingen. Je vult niet alleen een vacature maar voegt daadwerkelijk waarde toe aan je organisatie.

Benieuwd hoe de Createment-methode in de praktijk werkt? Bekijk dan eens de vijf redenen voor Createment of maak een afspraak met Jeroen via het contactformulier.