Drieklapper voor nieuw bedrijf GridXperts 

Paul van den Hurk

Marketing Manager

25-01-2024
2 min. read
Createment Insights

Een fonkelnieuw bedrijf met 3 Createment-trainees als eerste werknemers. GridXperts is klaar om de Nederlandse energiemarkt te bestormen.  

Het Duitse ITS Group wil zijn software in Nederland implementeren en daarom hebben ze samen met Keronic GridXperts opgezet. Createment-trainees Sven de Leeuw, Tom Neijnens en Justin de Jong zijn de eerste werknemers. Sven legt uit: “We werken in het programma Lovion. Je kunt dat zien als een kaart van Nederland met daarop alle leidingen en elektriciteitskabels en dergelijke. Wij zorgen ervoor dat de mensen van bijvoorbeeld Enexis en Alliander Lovion kunnen gebruiken zoals ze het nodig hebben. We programmeren niet echt: de software is er al en wij configureren het, afgestemd op de gebruiker.”   

Dat wil zeggen, het drietal stoomt zich klaar om Lovion gebruiksklaar te maken voor gebruikers. Tom: “We werken nu nog niet voor klanten, maar zijn nog aan het oefenen met opdrachten. Als het goed is mogen we binnenkort echt aan de slag gaan.” Alles is nieuw, dus Sven, Tom en Justin moeten een beroep doen op hun zelfredzaamheid. Sven: “Tijdens onze sollicitatie werd ons al duidelijk gemaakt dat het soms best lastig zou worden, maar daar zijn we niet zo moeilijk in. Het helpt dat je met z’n drieën bent: we vormen een soort klasje en leren veel van elkaar.”   

“We worden aan alle kanten geholpen” 

Het moment dat Sven, Tom en Justin ‘voor het echie’ aan de slag gaan, komt met rasse schreden dichterbij. “We hebben nog geen exacte datum”, vertelt Justin. “Maar we horen vaak vanuit Duitsland ‘dat ze ermee bezig zijn’. Wat mij betreft starten we morgen. Ik heb niet het gevoel dat ik er in mijn eentje voorsta, je wordt aan alle kanten geholpen. We krijgen veel vrijheid, maar worden echt goed begeleid. In een veilige sfeer.”   

Het drietal krijgt allemaal een eigen specialisme. Tom legt uit: “Justin gaat Work Management doen, ikzelf zit op het onderdeel Survey - dat is de app waarmee de monteurs leidingen leggen - en Sven wordt verantwoordelijk voor Lovion Connect.” “Er is wat overlap”, vult Justin aan. “We zitten weleens in elkaars vaarwater, maar dat is alleen maar fijn want zo leren we van elkaar.”   

De kennis van Lovion zit dus bij het Duitse ITS Group. Maar de naaste collega’s van Sven, Tom en Justin zijn de mannen van Keronic. Is dat niet vreemd? “Nee hoor. Over de software van Lovion kunnen onze collega’s hier op de werkvloer niet echt meepraten”, legt Sven uit. “Maar ze weten precies wat Lovion doet en hebben heel veel kennis van de IT en de energiewereld. Het hele aardrijkskundige deel, als ik dat even zo mag noemen, en alles over GIS, dat leren we van onze collega’s hier.” “We voelen ons dan ook onderdeel van Keronic”, vult Tom aan. “We zijn een losse tak, maar horen er wel echt bij.” Dat vindt Justin ook: “We mochten zelfs mee toen het hele team ging karten.” 

 

Ook de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS