Seva combineert zijn traineeship met een studie

Paul van den Hurk

Marketing Manager

08-03-2024
3 min. read
Switch Stories

Een traineeship combineren met een studie? We zien het niet heel vaak maar de echte fanatiekelingen lukt het. Seva Drobyshev doet dat wat hij het allerleukste vindt: programmeren. Bij APG én in de avonduurtjes thuis. En dat daar (bijna) al zijn vrije tijd aan opgaat? Ach, dat neemt hij graag voor lief.  

Hoe kort Seva ook bij APG zit – hij begon op 1 mei van vorig jaar – hij gaat alweer verkassen. “Ja, ik ga mijn team verlaten. Dat wil zeggen: mijn eerste team binnen APG. Een tijd lang werkte ik 50/50 in twee teams, maar nu werd me gevraagd om over te stappen. Daar had ik wel oren naar. Het ene team zat aan de businesskant en hield alle systemen bij waarmee gebruikers werken, maar mijn hart ligt bij het automatiseren van businessprocessen in C#. Daar ga ik me nu 100% op richten. Simpel gezegd gaan we een oude applicatie volledig opnieuw bouwen en dat betekent dat ik de hele dag mag gaan programmeren. Dat is top!”  

Seva kwam met behoorlijk wat programmeerervaring binnen bij APG, maar aan werkervaring ontbrak het nog. “Het integreren op de werkvloer, het contact met collega’s enzovoorts, dat was nieuw voor me. Dat informele praatje aan de koffieautomaat, over politiek of over het dagelijks leven. Op school had ik al veel programmeerkennis opgedaan, maar dat sociale aspect is minstens zo belangrijk. Maar ook inhoudelijk heb ik nog veel te leren: APG werkt met tientallen systemen die ik niet ken, dus iedere dag leer ik iets nieuws. Vooral de eerste maanden zaten bomvol.” 

Op 30 april loopt Seva’s contract af, maar hij maakt zich geen enkele zorgen. Hij vertrouwt erop dat APG hem graag wil behouden. “De meeting voor de contractbespreking staat al gepland. Ik voel dat ik het vertrouwen van mijn leidinggevende heb. Waarschijnlijk krijg ik een jaarcontract van APG, met de intentie om daarna een vast contract te tekenen.”  

“Ja het is druk, maar ik ben het gewend” 

APG is een enorme organisatie, die inmiddels behoorlijk wat (oud)trainees van Createment herbergt. “Ik ken er een paar”, vertelt Seva. “Met Adam Los en Efim Shapiro maak ik vaak een praatje, Furqan Hussain heb ik weleens gesproken en Dasha Korobeynyk ken ik ook. En Sergio van Pul kwam ik tegen bij de filmavond van Createment. ‘Ik ken jou van gezicht’, zei ik. Bleek hij ook bij APG te werken! Met Han Balsem deed ik samen de bootcamp bij Createment. Hij werkt nu hier vlakbij, bij Alliander en komt weleens lunchen.” Seva kan in zowel Amsterdam als Heerlen werken, want in beide steden heeft APG een kantoor. “Heerlen heeft mijn voorkeur, want het is wat minder druk. En het is prachtig gelegen in de Limburgse heuvels. Maar ik ga ook graag naar Amsterdam hoor, want daar zitten veel teamgenoten.”  

Sinds 2017 woont de van oorsprong Russische Seva in Nederland. Daarvoor zat hij 2 jaar in China. “De Russische hogeschool zag ik niet zitten, dus ik week uit naar Azië. Toen mijn moeder naar Nederland verhuisde, ben ik haar achternagegaan. Allereerst moest ik de taal leren, dat had mijn prioriteit. Daarna ben ik aan de Fontys een opleiding gaan volgen in Software Engineering. En vervolgens het traineeship. Die opleiding volg ik nog steeds, naast het traineeship. Ik maak heel wat uurtjes op mijn zoldertje, haha. Vanavond moet ik weer naar school. Ja, het is druk maar ik word heel goed bijgestaan door Pleun en Hanne, de coaches vanuit Createment. Zij staan altijd klaar om mij te inspireren en te helpen bij het overwinnen van elke uitdaging, zowel persoonlijk als zakelijk. En ik ben die drukte inmiddels gewend. Voorheen zat ik op hockey, maar daar ben ik mee gestopt want het was niet meer te combineren. Gelukkig duurt mijn studie nog maar 3 jaar, haha. Maar ik doe wat ik leuk vind, dus het voelt niet als werk of studie.”  

Ook de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS