“Ik sta hier toch maar mooi, met m’n vmbo-diploma bij Transavia”

Paul van den Hurk

Marketing Manager

07-02-2024
2 min. read
Switch Stories

Hij heeft een ware metamorfose ondergaan. Bij Createment liep Steffano binnen in een metalbandshirt en met een woeste baard. Nu hij trainee is bij Transavia, is de baard getrimd en draagt hij een net overhemd. “Ik was de ruige Harry. Dat ben ik nog steeds, maar ik loop er nu wat netter bij, haha.”  

“Ik werkte hiervoor bij CWS, bekend van de handdoekrolhouders en de zeepdispensers op het toilet. Ik leverde die zeep en verwisselende vuile handdoekrollen voor schone. Al mijn klantjes zaten in de omgeving Rotterdam, dus daar tutterde ik lekker rond met een roze bakwagentje. Eerder had ik een baantje als pakketbezorger. Ik heb dus altijd fysiek werk in de logistiek gedaan en bij elke baan dacht ik al snel: dit is ‘m eigenlijk niet. Het was altijd te makkelijk. Ik zag overal verbeteringen maar als ik die noemde, was de boodschap: mond houden en doorwerken. Het ging aan me vreten.”  

“Na jarenlang jobhoppen – van mijn 19e tot mijn 32e – zag ik een Instagram-berichtje van Createment voorbijkomen. Een buitenkansje. Eigenlijk had ik de IT al opgegeven, want ze vragen overal een hbo-opleiding. En ergens had ik daar berusting in, want ik verdiende mijn geld en had een huis gekocht. Prima toch? Ik had het idee dat een baan op niveau voor mij niet was weggelegd. Maar nu was mijn achtergrond ineens helemaal niet belangrijk. Kom maar een toetsje maken, zeiden ze bij Createment.”  

“Het was de buitenkans die ik zocht en ik heb ‘m gepakt” 

“Niet geschoten is altijd mis, dacht ik. We zien wel waar het schip strandt. Het ging vervolgens hartstikke prima in Eindhoven. Ik heb tijdens dat assessment laten zien wat ik waard ben en nu zit ik bij Transavia. Daar ben ik stiekem best trots op. Ik sta hier toch maar mooi met mijn vmbo-diploma bij een grote luchtvaartmaatschappij. Het was de buitenkans die ik zocht en ik heb ‘m gepakt. Het schip is nog altijd niet gestrand, maar nog steeds aan het zeilen.”  

“Natuurlijk is het spannend om zonder enige kennis of achtergrond de IT in te gaan. Maar, zo werd me tijdens mijn eerste week duidelijk gemaakt, als je dat assessment behaalt, zegt dat wel wat. Dus wees niet bang, want je hebt het in je om je een steengoede IT’er te worden. Dat geeft ontzettend veel vertrouwen. Dat me dit allemaal gelukt is, is een bewijs naar mezelf toe. Zo van: zie je wel, ik kan het wel!”  

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS