Mooie vermelding in 'Solliciteren naar werkgeluk’

Paul van den Hurk

Marketing Manager

3-01-2023
1 min. read
Createment Insights

Ze is een van de grootste specialisten op het gebied van solliciteren en schreef onlangs het boek ‘Solliciteren naar werkgeluk’. Aaltje Vincent helpt duizenden mensen bij het vinden van hun droombaan... en haalt in haar boek een treffend (en ons niet onbekend) voorbeeld aan.  

Schrikbarend feitje: van alle Nederlanders die switchen van baan, vertrekt 1 op de 3 binnen een jaar alweer. Waarom zijn dat er zoveel? "Het heeft alles te maken met verkeerde verwachtingen”, weet Aaltje. “En daarmee bedoel ik verwachtingen aan beide kanten van de sollicitatietafel. Vaak krijgen kandidaten een verkeerd beeld voorgeschoteld door de werkgever. Of de kandidaat vraagt te weinig uit en heeft dus een heel beperkt beeld van de baan en de werkomgeving. Het resultaat? Het dagelijks werk blijkt niet overeen te komen met de verwachtingen. De cultuur is anders dan je dacht. En je leidinggevende is anders dan je dacht. Dit zijn de drie meest voorkomende redenen waarom de baan anders uitpakt dan gehoopt.”   

"Het voorbeeld van de dolfijntrainster en de klassiek danser die werden omgeschoold naar IT’ers: briljant"

Het boek ‘Solliciteren naar werkgeluk’ staat bomvol met voorbeelden van werkgevers die wél een goede aanpak hebben. Het gaat bijvoorbeeld over organisaties die niet naar een cv kijken, maar naar iemands talenten. In haar research stuitte Aaltje op Createment. “Ik las een artikel in het vakblad Werf&, over de dolfijntrainster en de klassiek danser die werden omgeschoold naar IT’ers. Dat vond ik briljant. Ik berichtte erover op LinkedIn en kreeg honderdduizenden views. Vervolgens heb ik het voorbeeld ook opgenomen in mijn boek. Ik denk dat de kracht van Createment zit in de assessments, want het is een prettige vorm van zelfselectie: als je erachter komt dat je de materie niet leuk vindt, kun je er meteen een streep doorheen zetten.”  

Nieuwsgierig naar het boek ‘Solliciteren naar werkgeluk’? Je bestelt het o.a. op Managementboek.nl 

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS