Over de vloer bij Eduardo (Enexis)

Paul van den Hurk

Marketing Manager

3-04-2024
2 min. read
Createment Insights

“Sorry voor mijn Nederlands”, verontschuldigt Eduardo Diez García zich direct na het handen schudden. “Je zult het behoorlijk moeten herschrijven voor het artikel.” Om vervolgens in piekfijn Nederlands zijn verhaal te doen. Het kenmerkt de gedrevenheid van de geboren Spanjaard: het kan altijd beter en je bent nooit klaar met leren. Bij Enexis hebben ze een steengoeie aan hem.  

Zoals zo vaak allereerst de vraag of Eduardo in jip-en-janneketaal kan uitleggen wat hij doet. “Ik ben Developer in een Scrumteam genaamd Embedded Business Intelligence. Kortweg: EBI. En wij maken, heel simpel, rapporten voor alle stakeholders. Dat doen we onder andere in SAP.” Het is altijd bijzonder om te zien hoe snel trainees een vak uitoefenen waar ze pakweg 6 maanden geleden nog niets over wisten. Zo ook bij Eduardo. “Cursussen en mijn collega’s leren mij wat ik moet weten. Het is gewoon een kwestie van heel veel leren en lezen. En in de ontwikkelomgeving kan ik vervolgens alles uitproberen. Niet in de productie-omgeving natuurlijk, want je wilt niet dat delen van Nederland zonder licht en gas komen te zitten.” 

Het team van Eduardo is klein: vier Developers, een Scrum Master en een Product Owner. Van zijn collega-ontwikkelaars leert Eduardo de fijne kneepjes van het vak. “Het zijn fantastische Developers, ieder met 20 à 25 jaar ervaring. Ze weten precies wat ze doen en hebben voor verschillende bedrijven gewerkt. Alle kanten van SAP hebben ze gezien. Voor mij is dit de perfecte leerschool.” En Eduardo moet veel leren. Heel veel. “Het is bijna full-stack wat we doen: front-end, back-end en je moet heel veel van de business weten. Wat doet Enexis nou eigenlijk precies? Wat is het product? Wat doen de mensen in de magazijnen? Wat is hoogspanning en wat is laagspanning? Al die dingen moet je weten om je werk goed te kunnen doen.” 

SAP had voorafgaand aan het traineeship Eduardo’s voorkeur en inmiddels is hij al behoorlijk wegwijs in de bedrijfssoftware. “Het is flexibel en je kunt er alle kanten mee op. Veel mensen zeggen dat SAP staat voor System Against People, omdat het enorm complex is en de SAP-cursussen ontzettend duur zijn. Maar als je er eenmaal bedreven in bent, ben je heel gewild omdat er weinig goede SAP-programmeurs zijn.” Toch is Eduardo niet bezig met zijn cv of een volgende stap. “Ik was op zoek naar stabiliteit en die heb ik gevonden bij Enexis. Het is een geweldige werkgever, die heel goed voor de werknemers zorgt. Ik ben heel dankbaar voor de kansen die ik hier krijg.”

Is je interesse gewekt?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS