Jongerenwerk? Of toch de IT?  

Paul van den Hurk

Marketing Manager

04-01-2024
2 min. read
Switch Stories

Vaak beginnen studenten tijdens hun opleiding al te twijfelen of ze de juiste route ingeslagen zijn. Past het vak waarvoor ik aan het leren ben wel bij mij? Spreekt de sector me eigenlijk wel aan? Vind ik het werk straks wel leuk? Tom Neijnens had het ook. Eerst besloot hij het een jaartje te proberen, om daarna alsnog de switch te maken.  

“Tijdens mijn opleiding Sociale Studies begon de twijfel in het derde leerjaar. Het was coronatijd en ik besloot te stoppen met de opleiding en gewoon eens in het werkveld aan de slag te gaan. Ik vond een baan als jongerenwerker in Oirschot. Na ongeveer een jaar kwam ik erachter dat het inderdaad niet helemaal mijn ding was. Dat wil zeggen, als professional, want ik doe nog steeds vrijwilligerswerk bij Dynamo in Eindhoven. Maar waarom het mijn ding niet was? Ik vond dat er veel gepraat werd, maar weinig gebeurde. Je zit met heel veel partijen aan tafel, maar er komt weinig echte output. Er moet veel administratie worden gedaan en regeltjes worden gevolgd. Echte bureaucratie, terwijl ik liever met mijn poten in de klei sta.” 

“Ik besloot mijn studie niet af te maken, te stoppen met het jongerenwerk en iets nieuws te zoeken. Wat dan wel? Ik kwam heel snel bij de IT uit. Tijdens eerdere studiekeuzes was het altijd de kwestie: kies ik de IT of iets sociaals? Mijn vader is IT’er, mijn moeder werkt in het sociale domein. Ik zit ertussenin, haha. Sociaal werk kon ik afvinken, dus het werd de IT. Vrienden van me werken in de IT en als zij over hun werk vertelden, vond ik dat superinteressant en kon ik lekker met ze meedenken over bepaalde vraagstukken. Ik was dus vrij zeker van mijn zaak.”  

"Ik zag wel een uitdaging in het hele verhaal" 

“Of ik Createment voor het eerst op Instagram of via Google tegenkwam, dat weet ik niet meer. Maar nadat ik een keertje op IT traineeships gezocht had, werd ik flink gespamt, haha. Ik heb met meerdere aanbieders contact gehad, maar ben heel blij dat het Createment geworden is. Het kantoor is in mijn woonplaats Eindhoven, dat is handig. Ik al had vrij snel Performance Manager Vera aan de lijn en werd direct enthousiast over de bedrijfscultuur. Nadat ik het assessment succesvol doorliep, volgde een gesprek bij Keronic.”  

“Het werd een gesprek vol vraagtekens. Keronic ging een nieuw bedrijf starten en mijn functietitel was nog niet bekend. Alles stond nog in de steigers. Ik werd daar niet onzeker van, maar zag zelfs wel een uitdaging in het hele verhaal. Nu ben ik een paar maanden bezig bij GridXperts, zoals het bedrijf is gaan heten. Samen met twee andere Createment-trainees. We staan nog aan het prille begin, dus wie weet wat er allemaal mogelijk is. Zelf wil ik me gewoon zoveel mogelijk ontwikkelen. In deze rol codeer ik wat minder, maar daar wil ik me later wel weer in specialiseren. Maar ook de bedrijfskant vind ik interessant. Ik ben pas net begonnen en kan nog alle kanten op!”  

   

Net als Tom de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS