Vorig jaar interviewden we Koen over het ontwikkelen van de AVG app voor Alliander. Inmiddels is de app live, zit het traineeship erop en is hij officieel in dienst als Junior IT Professional.

De AVG app

Koen is Lead Developer van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) app, die inmiddels een naamsverandering heeft ondergaan tot CluS (Cluster Services) app. “De app is ontwikkeld om als bedrijf aan te kunnen tonen dat er zorgvuldig omgegaan wordt met persoonsgegevens binnen het bedrijf. Voorheen stonden de persoonsgegevens op verschillende plekken opgeslagen. Deze app zorgt ervoor dat alles overzichtelijk op één plek kan worden weergegeven. Naast AVG documenten, gaat de app uitgroeien tot een plek waar meerdere documenten in geclusterd worden per service.”

Het proces

Voor Koen was het ontwikkelen van de CluS app de rode draad van zijn traineeship. Een mooi project om het vak beter te leren kennen. “Je ziet van alle kanten hoe een applicatie wordt gebouwd. Voor het ontwikkelen van de app, ben ik gestart met het front-end gedeelte. Daarna kwam de functionaliteit erbij, dus het wegschrijven van alle data naar de back-end.”

De app is live, maar wordt nog geoptimaliseerd. Het AVG onderdeel is de eerste fase van het proces. Later zal de app verder worden uitgebreid voor meerdere services. “De app is bruikbaar binnen mijn team. We zitten nu nog in de testfase. Er wordt gekeken of er aanpassingen nodig zijn in het design en het gebruik. Uiteindelijk zal de app over Alliander breed worden ingezet.” Alle applicaties die binnen Alliander worden ontwikkeld, komen in de Cloud. Ook deze app draait in de Cloud. “Het is erg tof om je eigen applicatie tussen alle andere applicaties van Alliander in de Cloud te zien staan.”

Foto Koen.png
Koen bij Alliander

Ontwikkeling

Naast het ontwikkelen van de CluS app, heeft koen meegewerkt aan verschillende projecten. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij flinke stappen kon maken in zijn ontwikkeling. “Toen ik startte aan het traineeship, had ik nog nul kennis over het vak. Als ik dit vergelijk met waar ik nu sta, heb ik grote stappen gemaakt.” Koen is dan ook niet van plan om stil te gaan zitten. “Wat mij betreft ga ik lekker door met ontwikkelen, meer leren en dan zie ik vanzelf waar de toekomst me brengt.”

Wil jij net als Koen aan de slag bij Alliander en deel uitmaken van gave projecten? Bekijk dan de huidige vacatures of neem contact met ons op.

Plaats reactie