Na drie jaar in de communicatiewereld besloot Jette dat het tijd was om haar carrière een andere wending te geven. Twee maanden geleden startte zij aan het Createment-traject en inmiddels is ze drie weken werkzaam als Functioneel Applicatiebeheerder bij VolkerWessels Infra ICT. Hier kan ze haar technische en communicatieve kwaliteiten combineren. Wij vroegen Jette naar haar eerste weken als IT-trainee.

Hoe heb je de eerste weken bij VolkerWessels ervaren?

“De eerste trainingsmaand zit je in een schoolsetting, samen met collega trainees in de klas. We volgden trainingen over bijvoorbeeld Scrum, ITIL en zakelijk tekenen. Wanneer je aan de slag gaat bij de opdrachtgever zit je alleen achter een bureau, dat is even wennen. De eerste weken vond ik daarom ook vrij pittig. Er komt veel nieuwe informatie op je af en momenteel laat ik het een beetje over me heen komen. Ik probeer veel te luisteren, te noteren en zelf kleine dingen op te pakken en uit te zoeken. Op deze manier leer ik meer over hoe de organisatie en de applicaties waar ik mee ga werken in elkaar zitten.”

Hoe ziet jouw functie als Functioneel Applicatiebeheerder eruit?

“Als Functioneel Applicatiebeheerder ben ik uiteindelijk verantwoordelijk voor het beheren van drie applicaties genaamd Esize, Centric en Quintiq. Van Esize word ik de hoofdverantwoordelijke, van Centric en Quintiq ben ik de back-up. Op dit moment ligt de focus op het leren kennen van Esize en Centric. Esize en Centric hangen dusdanig samen dat ik deze tegelijkertijd kan oppakken. Van Quintiq leer ik nu wat de meest voorkomende problemen zijn, zodat ik hier ook mee uit de voeten kan wanneer mijn collega’s niet aanwezig zijn. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik hier nog meer van ga leren.”

versie website.png
Jette tekende in een zakelijke tekening het verloop van haar dag

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Ik begin mijn werkdag met het checken van mijn mailbox waar alle foutmeldingen binnenkomen. Hier loop ik doorheen, zodat ik kan inventariseren wat voor foutmeldingen we binnenkrijgen en of we deze meldingen structureel binnenkrijgen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik deze foutmeldingen ga oplossen.

Daarnaast wordt er bij VolkerWessels met Scrum gewerkt. Iedere dag vindt er een stand-up plaats om te bespreken wie met welke taken aan de slag gaat en hoe we ervoor staan. De rest van de dag kijk ik nog veel met collega’s mee. Wanneer ze me wat uitleggen typ ik gelijk mee, zodat ik de volgende keer weet wat ik kan doen. Mijn grootste uitdaging is dan ook om alles onder de knie te krijgen en mijn eigen weg te vinden in mijn functie en de organisatie.”

Wil jij net als Jette een carrièreswitch maken en werken in de IT? Bekijk dan hier de vacatures of neem contact met ons op.

Plaats reactie