Een paar weken geleden zijn Melanie en Martijn gestart met hun traineeship bij de Volksbank in Den Bosch. Gedurende 14 maanden ontwikkelen zij zich tot Software Developer en gaan zij aan de slag met het ontwikkelen en beheren van applicaties.

Hoewel Melanie voorheen Engels heeft gestudeerd, hebben computers haar altijd al geïnteresseerd. Melanie zag de vacature van Createment met de mogelijkheid om de IT in te gaan en meldde zich aan voor het traineeship. “Ik werd uitgenodigd voor het technisch assessment. Tijdens het maken van de test kreeg ik het gevoel dat ik eindelijk mijn roeping had gevonden. De twee trainingsmaanden die volgden waren dan ook erg gaaf.”

Martijn organiseerde evenementen. Na dit 12,5 jaar gedaan te hebben, was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Hij besloot om een carrièreswitch te maken. “Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om de IT in te gaan. Inmiddels is de trainingsperiode voorbij en ben ik alweer een aantal weken bezig met het traineeship bij de Volksbank.”

Software Developer

Op dit moment zijn Melanie en Martijn binnen het IT vak aan het oriënteren wat ze leuk vinden en wat echt bij hen past. “Uiteindelijk is het de bedoeling dat we Full Stack Developer worden. In welke richting van het vak wij precies werkzaam zullen zijn, is nog niet bekend. Het idee is dat we een multifunctioneel team worden, zodat je van alles een beetje kan en allround inzetbaar bent", vertelt Melanie. Martijn vervolgt: “Proberen om alles tegelijk te leren werkt niet, dus stukje bij beetje wordt onze kennis verbreed. Hoe onze functie als Software Developer er precies uit gaat zien weten we nog niet."

Afbeelding de volksbank.png

Ontwikkeling

Bij de Volksbank zetten Melanie en Martijn hun ontwikkeling voort. Melanie: “Op dit moment zijn we bezig met een Pega training. Pega is gebaseerd op Java en helpt de Business en de IT kant van de Volksbank om elkaar beter te begrijpen. Java is voor de Business kant redelijk lastig te begrijpen, aangezien zij hier niet mee werken. Pega kan dit proces stapsgewijs met afbeeldingen en modellen weergeven.”

Daarnaast heeft Martijn een cursus DOC1 gevolgd. “DOC1 is een programma dat onder andere brieven genereert voor klanten. De afgelopen twee weken heb ik binnen dit programma al wat taken uitgevoerd. Dit was voor mij een geluksmomentje, het eerste succes.”

Melanie en Martijn.png
Trainees Melanie en Martijn bij de Volksbank

Trainingsperiode Createment

Melanie en Martijn hebben twee maanden training gevolgd bij Createment voordat zij startten aan hun traject bij de Volksbank. “Tijdens de trainingsmaanden bij Createment lag de focus op Java", aldus Martijn. “Bij de Volksbank wordt ook met Java gewerkt. Zelf hebben wij hier nu nog niks mee gedaan in de praktijk, maar het is een goede basis om het programmeren onder de knie te krijgen. Uiteindelijk gaan wij bij de Volksbank ook aan de slag met Java.” Naast Java was ook Scrum onderdeel van het trainingsprogramma. Melanie: “Aan de Scrum training hebben we veel gehad. We leerden bijvoorbeeld hoe een organisatie als de Volksbank in elkaar zit.”

Werken bij de Volksbank

De eerste weken bij de Volksbank zijn Melanie en Martijn goed bevallen. “De sfeer bij de Volksbank is erg relaxed. Zo mogen we zelf onze werktijd indelen en staan collega’s altijd klaar om te helpen wanneer je vragen hebt”, zegt Melanie. Martijn vervolgt: “Daarnaast hebben we maandelijks een gesprek met de teamleider waarin de voortgang wordt besproken. Ook kunnen we tijdens dit gesprek aangeven op welke gebieden van het IT vak we ons graag willen oriënteren. Zodat we straks binnen onze functie kunnen doen wat we leuk vinden.”

Bij de Volksbank heb je ruime mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en krijg je de kans om te doen wat jij leuk vindt! Wil jij net als Melanie en Martijn aan de slag bij de Volksbank in een van de IT-teams? Bekijk dan de vacature voor het traineeship Software Developer bij de Volksbank.

Plaats reactie