Ben jij op zoek naar een compleet nieuwe uitdaging met veel toekomstperspectief? Dan is een traineeship mogelijk iets voor jou! Een traineeship biedt je namelijk de kans om je carrière een vliegende start te geven of zelfs om een totaal andere richting in te slaan. In deze blog leggen we je uit hoe het ICT traineeship van Createment werkt. Alvast een tipje van de sluier: bij ons kun je zelfs zonder (relevante) diploma’s in 1 jaar ICT’er worden. En het mooiste van alles: je krijgt direct vanaf het begin van het traineeship volledig betaald!

Wat ga je doen?

Het hele idee van een traineeship is dat je veel gaat leren terwijl je al in dienst komt bij een bedrijf. Volledig betaald veel leren dus.

Met het ICT-traineeship van Createment is dat niet anders. Bij ons ga je van start met een korte, maar zeer intensieve trainingsperiode van één of twee maanden. Hier wordt de basis gelegd voor het ICT-vak en de functie die je gaat uitvoeren. Denk hierbij aan veelgevraagde functies als software ontwikkelaar, applicatiebeheerder, systeembeheerder, consultant of tester. Met de nodige kennis op zak ga je aan de slag bij de opdrachtgever en werk je mee aan gave projecten. Zo hebben onze trainees apps en websites ontwikkeld, adviseren ze over software, voeren ze datamigraties uit en testen ze of nieuwe programmatuur werkt. Wat voor werkzaamheden je precies gaat uitvoeren, is natuurlijk mede afhankelijk van de functie die je gaat uitvoeren.

In onderstaande video vertelt inmiddels oud-trainee Chiel over zijn traineeship en werkzaamheden bij de Volksbank. Meer over de werkzaamheden die bij de verschillende functies horen vertellen huidig en oud-trainees in onze blogs.

Het selectieproces

Om erachter te komen of jij jezelf razendsnel kunt ontwikkelen tot volwaardig ICT professional, maken wij gebruik van een uitgebreid selectieproces met diverse assessments. Zodra je je aanmeldt voor een van onze vacatures, nemen wij telefonisch contact met je op om het selectieproces door te nemen.

Allereerst ga je van start met een online test waarbij wordt gemeten of je in staat bent om snel te leren en je de stof eigen te maken. Gaat dit je makkelijk af? Dan volgt het Technisch Assessment. Een intensieve (programmeer)test op locatie waarin we kijken of je aanleg hebt voor het ICT vak en je hier snel in te ontwikkelen. Onderdelen waarop we hier met name letten, zijn logisch inzicht en analytisch denken. Doorsta jij beide assessments? Dan zijn wij er zeker van dat jij het in je hebt om aan de slag te gaan als ICT-specialist.

Na deze assessments ga je (via Skype) met ons in gesprek en ga je op sollicitatie bij de organisatie waar je in eerste instantie al op hebt gesolliciteerd. Op deze manier krijg je een compleet beeld van de functie, de organisatie, het opleidingstraject en wordt er bepaald of er een match is. Dan weet je niet alleen of je het kan, maar ook of het je echt gaat brengen waar je naar op zoek bent.

tijdlijn traineeship 2.png

Het salaris

Zoals gezegd is één van de pluspunten van het traineeship dat je meteen betaald krijgt, terwijl je razendsnel alle fijne kneepjes van het vak leert. Een soort betaalde opleiding dus! Het salaris dat je tijdens ons ICT traineeship ontvangt is voor alle trainees gelijk en stijgt gedurende het jaar in totaal twee keer. Mooi toch?! Deze opbouw ziet er als volgt uit: de eerste trainingsmaanden verdien je 1750 euro bruto per maand. Na de trainingsmaanden ga je van start bij de opdrachtgever en verdien je 1850 euro per maand. Na een half jaar werken en leren bij de opdrachtgever stijgt dit salaris naar 2000 euro bruto per maand. Wanneer je hier vervolgens in dienst gaat kan je uitgaan van een salaris van minimaal 2500 euro bruto per maand.

Als jij het aandurft, halen we de ICT’er in je naar boven! Bekijk snel de mogelijkheden op onze vacaturepagina of neem contact met ons op.

Plaats reactie