In juli vonden de sollicitatiegesprekken plaats voor een tweede traineeship bij Alliander. Voor Nienke Jansen, oud-trainee en inmiddels in dienst bij Alliander, begon zo’n anderhalf jaar geleden het traineeship ook op deze manier. Ditmaal sloot ze aan als gesprekspartner voor de sollicitanten. Hieronder legt ze uit hoe deze sollicitatiegesprekken zijn verlopen en geeft ze je haar gouden tip.

“De gesprekken vonden plaats als een soort speeddate sessies," vertelt Nienke. "Elk gesprek duurde tien minuten en in totaal waren er vier gesprekspartners; twee teammanagers, een senior Java-programmeur en ik.”

"De inhoud van het gesprek is natuurlijk afhankelijk van de persoon met wie je het gesprek voert." Toch heeft Nienke aan veel kandidaten ongeveer dezelfde vragen gesteld. “Ik heb de kandidaten uiteraard gevraagd waarom ze graag de IT in willen. Daarnaast was ik erg benieuwd naar de studie die zij hiervoor gedaan hadden en vooral waarom ze deze studie destijds hebben gekozen," voegt Nienke toe. "Verder wilde ik graag weten welke richting binnen het vak hun voorkeur had, in dit geval SAP of JAVA.”

Vraagbaak

Het gesprek met Nienke was voor de kandidaten zelf natuurlijk ook de uitgelezen kans om vragen te stellen aan een oud-trainee. “Ze wilden vooral graag weten hoe mijn dagen eruitzien. Ook waren ze nieuwsgierig naar hoe werken in een scrumteam eraan toegaat en hoe ik het traineeship zelf heb ervaren.”

Daarnaast was Nienke voor de sollicitanten het ‘bewijs’ dat het traineeship werkt. “Ik was destijds bijna een jaar verder en ik merkte dat de kandidaten daar ook wel een beetje opgelucht over waren. Ik was op dat moment voor hen de bevestiging dat het dus echt mogelijk is en dat het goed komt.”

Selectie

Na de speeddate sessies is Nienke ook betrokken geweest bij de keuze tussen de kandidaten. Daarbij heeft ze vooral gelet op de motivatie. “Of ze het echt willen, dat is het belangrijkst. Ook voor zichzelf, want een goede motivatie is echt nodig om het traineeship tot een goed einde te kunnen brengen. Het gaat er dan vooral om dat ze de drive hebben om de stap te maken. Of ze al precies weten welke richting ze op willen binnen het IT-vak, is op dat moment nog minder belangrijk.”

Maar ook de mate waarin de kandidaten iets toevoegen aan het team was van belang. “Welke vaardigheden uit voorgaande banen of studies nemen ze bijvoorbeeld mee? En ook op persoonlijk vlak is het echt een toevoeging als je elkaar goed aanvult,” vertelt Nienke.

Gouden tip

Met zenuwachtig zijn schiet je niet zo veel op, weet ook Nienke. “Durf vooral te zijn wie je bent, dat is het belangrijkste. Vergeet vlakke of te perfecte antwoorden en ben gewoon jezelf.”

Plaats reactie