Iedereen weet inmiddels wel dat Nederland een tekort aan IT personeel heeft. Maar hoe groot is dit probleem nou eigenlijk? Wat merken Nederlandse organisaties hier nou echt van? En belangrijker nog, hoe kunnen we dit oplossen?

Het wordt nu ook bevestigd door onderzoek van het UWV: meer dan de helft (!) van de IT-vacatures in Nederland is moeilijk te vervullen en de krapte neemt toe. Geen enkele andere beroepsrichting kent zo’n sterke mate van krapte, die alleen maar lijkt op te lopen. De Boston Consultancy Group heeft zelfs voorspeld dat Nederland in 2020 zo’n 54.000 IT’ers te weinig heeft.

Tekort het grootst onder junior IT personeel

Vooral vacatures voor Junior IT professionals zijn erg moeilijk in te vullen. Voor elke vijftien junior vacatures is er slechts één IT’er beschikbaar. Van de 377.000 IT Professionals op de Nederlandse arbeidsmarkt in 2017 waren er slechts 22.000 Junior IT professionals in loondienst met een vast contract.

Afbeelding blog 1.png

Grote vraag naar software developers en software testers

En hoe zit het met de verschillende functies binnen IT? Waar zijn de tekorten het grootst? Uit onderzoek naar de Nederlandse arbeidsmarkt voor ICT professionals blijkt dat de vraag naar web developers het grootst is, gevolgd door PHP-programmeurs, Java developers, .Net programmeurs en software testers. En dit tekort zorgt voor directe problemen voor Nederlandse organisaties. Aan het begin van 2018 geeft 42% van de werkgevers in de IT-dienstverlening aan belemmeringen in werkzaamheden te ondervinden als gevolg van personeelstekorten. Vanwege de groeiende krapte is het aannemelijk dat dit percentage inmiddels nog verder is opgelopen.

(IT) beroepen veranderen razendsnel

Daarnaast hebben bedrijven te maken met een andere uitdaging. Technologische en digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat (IT-)beroepen zich razendsnel ontwikkelen. Dit maakt het lastig om naast überhaupt voldoende IT’ers, ook nog eens de IT’ers te vinden met de juiste vaardigheden voor de beschikbare functies. En de vaardigheden die vandaag de dag relevant zijn, zijn dat morgen waarschijnlijk al niet meer. Het is dus belangrijk dat huidige en toekomstige medewerkers mee kunnen in deze veranderingen en ontwikkelingen.

Blog afbeelding running.png

Wat de IT’ers vandaag de dag kunnen, oftewel hun huidige vaardigheden, wordt daarom steeds minder belangrijk. Het gaat juist om het vermogen om snel nieuwe digitale vaardigheden te ontwikkelen. En deze trend zien we niet alleen binnen de IT-branche. De helft van alle beroepen vergt over tien jaar betere en andere digitale vaardigheden dan nu, concludeert DenkWerk in een onderzoek naar de toekomst van de arbeidsmarkt.

Hoe kunnen organisaties hier slim op inspelen?

Dat het anders moet, is duidelijk. Wat ons betreft is het antwoord op deze uitdaging heel eenvoudig: stop met zoeken naar IT’ers. Het heeft weinig zin om te blijven vissen in een vijver die snel op zal drogen. Precies om deze reden hebben we bij Createment dan ook een geheel eigen methode ontwikkeld om hooggeschoolde toptalenten (zonder IT diploma of achtergrond) te vinden en uitvoerig te testen, om vervolgens de geselecteerde talenten in 14 maanden optimaal te ontwikkelen voor jouw IT-afdeling. Binnen een jaar draaien ze volledig mee en komen ze bij jou in vaste dienst. Een methode die werkt, want van alle trainees die we hebben opgeleid gaat 97,1% na het traineeship een arbeidsovereenkomst aan met de opdrachtgever waar hij of zij zich heeft ontwikkeld.

Ons motto is niet voor niets: “If you can’t find them, create them”. Lees hier meer over IT recruitment.

Kennismaken? De koffie staat klaar! Neem online contact met ons op of bel Jeroen op +31 6 46877798.

Plaats reactie