Ruim een jaar geleden begon voor Menno en zijn collega Eilene het avontuur bij Vionq. In 13 maanden tijd hebben zij zich ontwikkeld tot AFAS Business Consultants. Het traineeship zit erop en Menno en Eilene zijn officieel in dienst bij Vionq. We spraken Menno over zijn traject.

“In het begin was het allemaal best een beetje zoeken. Je weet op dat moment nog zo weinig over het systeem en dan is het lastig voor anderen en voor jezelf om in te schatten welke werkzaamheden je al kunt uitvoeren,” vertelt Menno. Maar al snel kwamen er succesmomenten. “Na een paar weken had ik een klein projectje zelfstandig opgelost. Het gaf een goed gevoel om een klant echt verder te kunnen helpen.”

Doelen stellen

Na een paar maanden kwam Menno tot de conclusie dat het systeem te uitgebreid was om alles in één keer goed te leren. “Ik heb er toen voor gekozen om me te verdiepen in bepaalde onderdelen van het pakket en heb daar duidelijke doelen voor gesteld. Vanaf dat moment kwam er echt een stukje meer focus bij mij.” En die focus hielp hem. “Ik merkte dat ik sneller zelfstandig klussen op kon pakken.” 

Daarbij is plannen ook belangrijk. “Als je niet plant, kom je jezelf gegarandeerd tegen. Het is hier je eigen verantwoordelijkheid om je agenda te vullen.” Menno heeft een manier gevonden die voor hem goed werkt. “Ik plan altijd drie weken vooruit. Dat lijkt misschien ver, maar het is echt binnen no-time voorbij.”

Nieuwe carrière

“Het traineeship was echt een goede keuze voor mij”, vertelt Menno. “Ik heb op deze manier de stap kunnen maken naar een nieuwe carrière en daarbij de ondersteuning gekregen die ik nodig had.” Onze collega Vera was Menno’s performance coach tijdens het volledige traject. “Ik heb aan Vera een goede coach gehad. Ze voelde precies aan hoe ze mij kon begeleiden.” Daarnaast zit Menno erg goed op z’n plek bij Vionq. “Je krijgt hier de vrijheid en eigen verantwoordelijkheid is belangrijk. Samen bouwen we aan een mooi bedrijf.”

Benieuwd naar de trajecten die binnenkort gaan starten? Bekijk dan eens de vacatures of neem contact met ons op.

Plaats reactie