Ongeveer 3 jaar geleden startten Paul en Hielke aan het Createment-traject. Inmiddels hebben zij het traineeship doorlopen en zijn zij werkzaam als Software Developer bij de Volksbank in Den Bosch. In deze blog vertellen zij over hun ervaringen van de afgelopen jaren.

De trainingsmaanden

Voordat Paul en Hielke van start gingen bij de Volksbank, volgden zij eerst twee maanden een intensief trainingsprogramma om de basis van het IT vak onder de knie te krijgen. Paul: “Na mijn studie Industrieel Design, begon ik aan de trainingen bij Createment. De trainingsmaanden waren best wel pittig, voor mij was alles nieuw. Er komt dan in één keer een hele berg informatie op je af.”

Hielke was voorheen werkzaam als UX Designer, waardoor hij al enigszins bekend was met het IT landschap. Hielke: “Doordat ik via mijn voorgaande baan al bekend was met IT-projecten, waren de trainingsmaanden voor mij wat makkelijker. Het blijft natuurlijk intensief omdat je gedurende twee maanden dag in dag uit met de leerstof bezig bent. Maar sommige onderwerpen waren voor mij al bekend, waardoor ik het makkelijker kon verwerken.”

Aan de slag bij de Volksbank

Na de twee trainingsmaanden, gingen Paul en Hielke aan de slag bij de Volksbank. Paul kwam in het team ‘Retailsites’ van het cluster ‘Klantrelatie’ terecht, waar hij in zijn functie als Front-end Developer zijn kennis van de Design opleiding kan combineren met het IT-vak. Zo werkt hij bijvoorbeeld aan de realisatie van nieuwe websites en het onderhoud daarvan. Hielke is werkzaam in het cluster ‘Klant wil wonen’, als Java Developer. In deze functie houdt hij zich bezig met alles rondom hypotheken en daarnaast heeft hij een adviserende rol binnen het team. Het starten in een nieuw vakgebied betekent ook dat je in het begin nog veel moet leren. Paul: “Je begint met kleine werkzaamheden en dit breidt zich steeds verder uit. Je komt ook steeds meer in contact met collega’s van andere teams. Op deze manier leer je de organisatie beter kennen en krijg je een beter idee van wat er allemaal om je heen gebeurt.”

Foto Paul en Hielke .png
Paul en Hielke bij de Volksbank

Ontwikkeling

Inmiddels zijn Paul en Hielke twee jaar in dienst. Wanneer zij terugblikken, wordt de groei die zij hebben doorgemaakt duidelijk zichtbaar. Paul: “Het werken in de IT is veel meer dan alleen achter je computer zitten en programmeren. Je bent veel aan het overleggen met je team. In het begin van het traineeship was ik op deze momenten wat meer teruggetrokken. De rest van het team heeft meer ervaring, dus dan dacht ik al snel ‘zij weten het vast toch beter’. Nu heb ik het vertrouwen opgebouwd om mijn eigen ideeën gewoon te delen.”

Hielke maakte grote stappen op technisch gebied. “Ik werk met Java en daar komt zoveel meer bij kijken. Er zijn allerlei extra technieken, tools en platformen, waar je mee moet leren werken. Daarnaast wist ik vooraf ook nog weinig over hypotheken. Nu heb ik inmiddels een behoorlijk beeld van wat er allemaal bij komt kijken voordat je een hypotheek hebt.”

Hoogtepunten

In de afgelopen jaren hebben Paul en Hielke aan verschillende projecten gewerkt, waarvan er enkele bovenuit steken. Paul: “Toen ik hier net in dienst was, mochten we naar de prijsuitreiking voor website van het jaar. Onverwacht wonnen we met de website van de ASN bank, waar ik aan mee heb gewerkt, de prijs voor website van het jaar. Dat was echt super tof!” Hielke heeft begin dit jaar meegewerkt aan een mega klus. “Begin dit jaar zijn we live gegaan met een verbetering van een applicatie die de Huismap heet. Via deze app leveren klanten documenten en informatie aan die adviseurs nodig hebben om advies te geven over een passende hypotheek. Deze app hebben we helemaal omgebouwd, zowel op het gebied van front-end als back-end. We hebben deze app in de geschatte tijd kunnen opleveren en bij de livegang deden zich geen incidenten voor. Dus dat is wel heel gaaf!”

Toekomst

Het IT-vak is erg breed en dat hebben ook Paul en Hielke gemerkt. Hielke: “Ik heb in de afgelopen jaren veel geleerd, maar er valt nog zoveel meer te leren. Wanneer ik een andere kant op wil binnen de Volksbank, is hier vaak wel de mogelijkheid voor als je het aangeeft.” Er valt binnen de Volksbank dan ook nog genoeg te verkennen. Paul heeft voor de toekomst een duidelijk beeld voor ogen. “In mijn functie vind ik het logisch nadenken en het visuele aspect samen erg leuk. Dat trekt mij heel erg aan, de werkzaamheden die ik uitvoer komen steeds dichter in de buurt van de UX afdeling. Die kant wil ik dan ook graag op, als de business een wens heeft dat ik deze kan vertalen.”

Wil jij net als Paul en Hielke je carrière een andere wending geven en de overstap maken naar de IT? Bekijk dan de vacaturepagina voor de huidige traineeships of neem contact met ons op.

Plaats reactie