Op jonge leeftijd was Jonathan al veel achter de computer te vinden. Hij maakte simpele spelletjes en vogelde uit hoe computerprogramma’s in elkaar zaten. Na zijn studie Journalistiek besloot Jonathan dan ook om de switch te maken naar de IT. Vijf maanden geleden startte hij aan zijn Createment-traject en inmiddels is hij werkzaam als trainee Testspecialist bij Zilveren Kruis.

Testspecialist

Bij Zilveren Kruis is Jonathan werkzaam als Testspecialist in één van de teams die werken aan het declaratieverwerkingssysteem. Als Testspecialist is hij verantwoordelijk voor het testen van de software die wordt gemaakt. “We werken in een Scrum-team. Dit betekent dat iedereen verantwoordelijk is voor de werkzaamheden die binnen het team worden uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat ik vanaf het begin al met de ontwikkelaars en ontwerpers meekijk om te bedenken hoe iets kan werken. Hier kan ik uiteindelijk de testen die ik maak op aanpassen.”

Testen nieuwe programmatuur

Jonathan was zes weken werkzaam als trainee Testspecialist bij Zilveren Kruis, toen hij werd geïnformeerd over een project dat eraan kwam en hij de vraag kreeg of hij dit op wilde pakken. En dat deed hij. Jonathan: “Ik vond het erg leuk dat ik hiervoor werd gevraagd. Ik was erg benieuwd of het ging lukken, maar ik was vooral heel blij met het vertrouwen dat ik dit zelfstandig mocht oppakken.”

Voor dit project testte hij een klein deel van het declaratiesysteem. “Het stukje programmatuur verwerkt verschillende soorten zorg. Voor het systeem is nieuwe programmatuur ontwikkeld. Een deel van de zorgsoorten verliep al via de nieuwe programmatuur. Het andere deel verliep nog via de oude programmatuur.”

De bedoeling was om alle zorgsoorten over te zetten naar de nieuwe programmatuur. “Hiervoor testte ik declaraties via de oude en nieuwe programmatuur om te kijken of er verschillen waren in de werking hiervan. Vervolgens keek ik of dit goede verschillen waren en of de werking van de nieuwe programmatuur beter was.”

Foto Jonathan .png
Trainee Jonathan

Leermomenten

Tijdens dit project heeft Jonathan erg veel geleerd. “In plaats van meekijken vanaf de zijkant hoe anderen iets uitvoeren, was ik nu zelf verantwoordelijk voor het project. Dit zorgde ervoor dat ik wel hulp aan collega’s moest vragen wanneer ik vastliep. Dat mag ik wat meer leren en het leiden van dit project hielp daarbij om de stap te zetten wanneer nodig.”

Declaraties komen op verschillende manieren binnen. Door het project heeft Jonathan declaratieverwerking in alle vormen gezien. “Dit hielp heel erg om het systeem waarmee we werken beter te leren kennen. De nieuwe kennis zorgt voor meer zelfvertrouwen. Daarnaast zorgt het ervoor dat ik sneller kan werken en makkelijker iets nieuws op kan pakken.”

Ontwikkeling

Naast alles wat Jonathan tijdens het project heeft geleerd, heeft hij zich ook in het team ontwikkeld. “In het begin keek ik vooral veel met collega’s mee, omdat ik nog niet alle nodige kennis had om zelfstandig aan de slag te gaan. Nu voer ik al zelfstandig werkzaamheden uit, maar daarnaast werk ik veel samen met collega’s. Voor het team tel ik nu volwaardig mee. Dat is een fijn compliment en ik merk dat het erg goed gaat.” Om je te blijven ontwikkelen geeft Jonathan als tip dat het belangrijk is om te blijven vragen, proberen en doen. “Ga voor die eindstreep!”

Wil jij net als Jonathan de stap maken naar de IT en deel uit maken van gave projecten? Bekijk dan eens onze vacatures of neem contact met ons op.

Plaats reactie