Vijf maanden geleden besloot Lindy dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Na haar werkzaamheden als docent en apothekersassistente maakte ze de keuze om de IT in te gaan. Inmiddels is ze drie maanden werkzaam als trainee Software Developer bij de Volksbank in Den Bosch, waar ze werkt in het Elektronisch Bankieren team. In deze blog vertelt Lindy meer over haar carrièreswitch en het Createment-traject.

Ontwikkeling

Lindy: “Tijdens de eerste weken bij de Volksbank was alles nieuw voor me. Ik beschikte nog niet over de nodige kennis voor mijn functie. Hierdoor was ik geneigd om de makkelijke taken op te pakken en was ik minder aanwezig in het team.” Naarmate de weken vorderden merkte Lindy dat ze meer uit haar comfortzone ging. “Ik pak taken aan die mogelijk te moeilijk voor me zijn. Maar ik ga ermee aan de slag en probeer het op te lossen. Daar leer ik alleen maar van en als het niet lukt staan collega’s altijd klaar om me te helpen. Ik merk dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen. Ik word steeds enthousiaster van mijn werk en probeer steeds meer taken op te pakken.”

Mindset

Lindy geeft aan dat het hebben van de juiste mindset erg belangrijk is om je werkzaamheden te doen en je plek te vinden in het bedrijf. “Alles is nieuw, waardoor er veel op je af komt. Je hoopt dat je alles meteen kan, maar dat is helemaal niet realistisch. Het is belangrijk dat je zelfvertrouwen hebt en je je er bewust van bent dat er groei in zit. Dat je in stappen vooruit gaat en dat je accepteert dat dat prima is.”

Foto Lindy social media, niet bewerkt.png
Trainee Lindy bij de Volksbank

Performance coach

Tijdens het traject wordt Lindy begeleid door performance coach Vera. “Bij Vera kon ik bijvoorbeeld terecht om te sparren over de aanpak van mijn nieuwe start bij de Volksbank. Ze stelde me gerust. Daarnaast is het erg fijn dat iemand stilstaat bij je proces op persoonlijk vlak. Vera heeft eraan bijgedragen dat ik me steeds comfortabeler ben gaan voelen en is een goede sparringpartner voor mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Doelen stellen

Volgens Lindy is het belangrijk dat je tijdens het traineeship je eigen leerproces in de gaten houdt. “Het is van belang dat je doelen stelt, zodat je weet waar je naartoe werkt. Dit zorgt ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen en een duidelijk overzicht hebt van je proces. Op deze manier voorkom je dat alles tegelijk op je afkomt.”

Voor Lindy was het traineeship een goede keuze. “Het leukste aan deze baan vind ik dat ik mezelf kan blijven ontwikkelen.” Wil jij net als Lindy deze stap maken? Check dan snel de vacature voor het traineeship tot Software Developer bij de Volksbank.

Plaats reactie