Na haar opleiding Psychologie en haar baan in de verzekeringswereld besloot Annette de switch te maken naar de IT. Ze ging de uitdaging aan en startte twee maanden geleden aan het Createment-traject, waarin ze wordt klaargestoomd voor de functie als Testspecialist bij Achmea in Tilburg. Wij interviewden Annette over haar eerste maanden als IT-trainee.

Het Createment-traject begint met een intensieve trainingsperiode van twee maanden waarin de trainees de basis leren om zich vervolgens in de praktijk verder te kunnen ontwikkelen bij de opdrachtgever. Annette: “De eerste trainingsweken heb ik als druk, maar erg leuk ervaren. Je hebt natuurlijk met een reden voor de IT gekozen, dus alle onderwerpen die voorbijkomen zijn nieuw, leuk en interessant. Het was gaaf om hier eindelijk mee aan de slag te gaan.”

De trainingsperiode bestaat uit verschillende modules. Annette: “De eerste paar weken zijn we vooral bezig geweest met programmeren in C# , object oriëntatie en .NET. Daarnaast hebben we Scrum trainingen gevolgd en zijn we aan de slag gegaan met TMap. Dat komt voor mij heel goed van pas, want binnen Achmea val ik als testspecialist binnen een Scrum team en TMap is een certificaat voor testers.”

Foto Annette onbewerkt.png
Trainee Annette bij Achmea

Annette volgde de trainingen samen met vier mede-trainees. “We hadden een diverse groep van zowel testers als ontwikkelaars. Hierdoor leer je ook vaardigheden die niet direct van toepassing zijn op jouw functie, maar die je wel een bredere basis geven. Het is goed om ook deze kennis te hebben als je uiteindelijk op de werkvloer aan de slag gaat.”

Voor haar traject heeft Annette een ambitieus doel. “In het begin wil ik me vooral focussen op het vinden van mijn plekje bij Achmea, maar uiteindelijk wil ik de tijd van dit traineeship zo goed mogelijk benutten om mezelf te ontwikkelen. Ik wil er het beste uithalen en de verwachtingen overtreffen.”

Achmea is opnieuw op zoek naar ambitieuze IT-talenten. Wil jij net als Annette aan de slag als trainee Software Tester of trainee SAP Specialist? Bekijk dan hier de vacature Jr. ICT Specialist en meld je aan.

Plaats reactie