Als je het hebt over werken in de IT, heb je het over constant leren en jarenlange baangarantie. Maar is die mogelijkheid er ook voor mensen zonder IT opleiding of ervaring? Jazeker! Werken in de IT zonder ervaring én direct betaald krijgen is tegenwoordig helemaal in. In deze blog leggen we je precies uit hoe dit werkt.

Talent en vaardigheden zijn belangrijker dan opleiding

Je hebt interesse in de IT, maar geen diploma of ervaring in dit vakgebied. Het vinden van een baan in de IT lijkt dan ver weg en ingewikkeld, maar in de praktijk valt dat reuze mee. Nederlandse organisaties schreeuwen namelijk om talentvolle IT’ers!

Het vinden van deze IT’ers blijkt voor veel organisaties alleen een grote uitdaging, simpelweg omdat er niet voldoende mensen met relevante diploma’s en ervaring beschikbaar zijn. Precies om deze reden kijken steeds meer bedrijven tegenwoordig verder dan alleen je CV. Deze bedrijven zijn op zoek naar mensen met de juiste drive en affiniteit om zich het IT vak snel eigen te maken.

Hoe ziet een dergelijk traject eruit?

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe je de overstap naar IT kan maken. Dat gaan we je uitleggen!

Één van de meest populaire methodes om een IT carrièreswitch te maken is via een traineeship. Tijdens een dergelijk traineeship – waarin je direct betaald krijgt – ga je van start met een korte, maar zeer intensieve trainingsperiode van een of twee maanden. Na deze trainingsperiode ben je klaar om een jaar lang aan de slag te gaan als IT trainee bij het bedrijf, waar je jouw skills verder gaat ontwikkelen. Tijdens dit jaar krijg je bovendien nog meer (praktische) IT trainingen alsmede soft skill trainingen om jouw aanpassingsvermogen, leervermogen, communicatieve vaardigheden en samenwerken naar een hoger niveau te tillen. Na dit jaar staat je niks meer in de weg om te gaan knallen als IT professional. Bij het bedrijf dat je inmiddels door en door kent en met een vaste baan in de pocket!

Milan en Annewieke gingen je voor...

Inmiddels oud-trainees Milan en Annewieke startten enkele jaren geleden aan het traineeship tot Functioneel Beheerder bij VolkerWessels. Annewieke: “Het traineeship was voor mij écht een tweede kans om toch nog te veranderen van beroep, zonder een nieuwe studie te moeten doen.” Ook Milan startte het traineeship zonder IT opleiding of ervaring in het vakgebied. “Het traineeship heeft me meer gebracht dan ik in eerste instantie had verwacht. Ik dacht alleen kennis op te doen, maar ik merk dat ik ook persoonlijk heel erg gegroeid ben,” aldus Milan. Meer verhalen lees je hier.

Wil jij ook graag aan de overstap maken en werken in de IT? Bekijk dan onze vacaturepagina voor de huidige traineeships of neem contact met ons op.

Plaats reactie