NL leert door

Onderdeel van het tweede steunpakket voor de economie is de omscholingsregeling “NL leert door”.  Maar wat houdt dat precies in? En wat maakt omscholing zo'n krachtig instrument om in te zetten?

Op woensdag 20 mei jl. maakte minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend dat ‘NL leert door’ onderdeel is van het nieuwe steunpakket voor de Nederlandse economie. Doel van deze regeling is dat toekomstige werklozen zich kunnen omscholen naar beroepen waar in de nabije toekomst veel behoefte aan is. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze regeling per 1 juli 2020 starten en lopen tot tenminste het einde van dit jaar.

Bedrijven en werknemers moeten veranderen en het is zaak dat mensen zich omscholen voor sectoren waar in de nabije toekomst nog meer dan voldoende werk is. Om dat kracht bij te zetten komt er in het tweede noodmaatregelen pakket een budget voor (om)scholing en transitie van personeel. Slim en tegelijkertijd hoogstnoodzakelijk!

Quote Wouter Koolmees2.png

Er is behoefte aan herstructurering van de arbeidsmarkt. Het UWV kondigt een enorme groei aan werklozen aan. De verwachting is dat de werkloosheid nog verder gaat stijgen zodra de nieuwe maatregelen van het kabinet van kracht worden. Dit is het juiste moment om eens na te denken over je toekomst. Ligt deze binnen je huidige vakgebied of heb je ambities om iets anders te gaan doen? Tegelijkertijd biedt dit kansen voor werkgevers met krapte beroepen die al jaren moeite hebben talent aan zich te binden.

Beroepen voor de toekomst

Er zijn een aantal beroepen waarbij de kans op werk al jaren groot is. Denk aan hoveniers, verpleegkundigen, timmerlieden, elektriciens, installatiemonteurs, maar vooral medewerkers in digitale beroepen als online marketeer, programmeur of data analist.

Veel bedrijven schreeuwen om digitaal talent. Als mensen zich niet zouden omscholen, zou Nederland volgend jaar bijvoorbeeld zo’n 54.000 IT’ers te weinig hebben! Beroepen voor de toekomst zijn dus bijvoorbeeld beroepen binnen de IT en online marketing.

Omscholen tot IT’er of online marketeer

Met de Createment methode maken we deze omscholing mogelijk. We testen mensen voor de omscholing naar digitale beroepen als IT’er en online marketeer én leren hen de benodigde skills voor de functie waarvoor zij zijn aangenomen. Binnen no-time leggen zij de theoretische basis waarmee ze in de praktijk verder aan de slag kunnen. En binnen een jaar kan de medewerker volledig zelfstandig zijn of haar nieuwe functie uitvoeren.

Je laten omscholen via Createment, hoe werkt dat?

Het omscholingstraject van Createment bestaat uit een traineeship waarbij je werkt en leert tegelijk. Tijdens een dergelijk traineeship – waarvoor je direct betaald krijgt – ga je van start met een korte, maar zeer intensieve trainingsperiode van een of twee maanden. Na deze trainingsperiode ben je klaar om een jaar lang aan de slag te gaan als trainee bij het bedrijf waar je jouw skills verder gaat ontwikkelen. Tijdens dit jaar krijg je bovendien nog meer (praktische) IT of online marketing trainingen alsmede soft skill trainingen om jouw aanpassingsvermogen, leervermogen, communicatieve vaardigheden en samenwerken naar een hoger niveau te tillen. Na dit jaar staat je niks meer in de weg om te gaan knallen als professional in een digitale rol. En jouw ontwikkeling wordt beloond, want het uitgangspunt is altijd dat je na je traineeship in dienst gaat bij het bedrijf waar je de afgelopen maanden het vak hebt geleerd.

Annewieke en Milan gingen je eerder al voor.

Wil je meer weten over het traineeship bij Createment? Lees dan eens onze blog “Werken in de IT zonder ervaring én direct betaald krijgen: het is mogelijk!” of bekijk onze vacatures.

Een nieuwe medewerker aannemen via Createment, hoe werkt dat?

Met de Createment methode helpen we bedrijven bij het aantrekken, selecteren en opleiden van mensen voor digitale beroepen binnen de IT en online marketing. Denk bijvoorbeeld aan software developers, business intelligence specialisten, software testers, online marketeers etc.

tijdlijn createment IT proces.png
De tijdlijn van een Createment traject binnen de IT

Het begint allemaal met een uitgebreide zoektocht naar mensen met talent om het vak snel te leren én de juiste drive om zichzelf te ontwikkelen. Deze talenten gaan gedurende 8 tot 14 maanden aan de slag met het ontwikkelen van precies die vaardigheden (hard & soft skills) waar binnen jouw bedrijf behoefte aan is. Een pittig traject waarin de trainees intensief begeleid en gecoacht worden. Het resultaat? Na een jaar een vaste baan voor het talent en een vaste collega voor het IT of online marketing team.

Dit doen we inmiddels voor organisaties als de Volksbank, APG, Zilveren Kruis, de Belastingdienst, Alliander en Voldaan.

Benieuwd hoe onze methode er precies uitziet? Lees dan hier meer over “IT talentontwikkeling” of over “T-shaped Online Marketeers”. Of je kunt ook natuurlijk even bellen of mailen👇👇.